Spirituele Lockdown

--- Zonder lichaam, geen ervaring. Wat betekent dat nu precies? In deze wereld is het essentieel om een lichaam te hebben. Want zonder lichaam zou je geen menselijke ervaring op kunnen doen. Jij, spirit, bent niet je lichaam maar je hebt er wel één.

En die is kostbaar. Het is een geschenk van Pa, de Creator. En je lichaam is zo ontworpen dat het lang mee kan gaan. Een waar meesterwerk.

House of Xango - Fred Beljaars - Blog - No Body No Experience

Een eeuwenoud gezegde is: ‘Beschouw en behandel jouw lichaam als de tempel van je ziel.’ Het lichaam is het huis van de ziel. Een tempel is heilig: die eer je aan de hand van rituelen en offers, die behandel je met respect en geef je liefde. Je kunt voor jezelf nagaan wat deze begrippen voor jou betekenen in het licht van goed zorgen voor jouw huis: jouw lichaam.

Om het hebben van een lichaam nog specifieker uit te leggen, het volgende voorbeeld: stel jezelf eens voor als passagier in een taxi. De passagier is je ziel. De taxi is het voertuig: jouw lichaam. Het voertuig verplaatst jou in deze wereld. Een goed onderhouden voertuig, die periodiek een onderhoudsbeurt krijgt, waarvan het interieur en exterieur regelmatig zorgvuldig wordt schoongemaakt is in topconditie: dat merk je aan alles. Het functioneert naar behoren, is krachtig en geeft een goed en veilig gevoel.

· Welke onderdelen zou jij meer en frequenter aandacht kunnen of willen geven?

Ook neem je de wereld waar vanuit je lichaam en ervaar je jezelf in menselijke vorm.

Wanneer je beseft dat jij spirit bent die een menselijke ervaring opdoet, maak je natuurlijker gebruik van je lichaam. Als een tool om bijvoorbeeld te verbinden met de natuur. Of als een verlengstuk van je ziel bij expressie of uitdrukking. Denk maar aan het schilderen van een doek of het bewegen op muziek.

Probeer dit eens: zet een nummer op waarvan je zin krijgt om te bewegen en ‘dance like nobody is watching!'

Zie mijn free spirit 🙂