Ontleideren van het Fysieke Brein, Loyaal aan je Hogere Zelf Zijn

--- Het fysieke brein kan alleen maar werken met wat hem wordt gegeven. De term meathead klinkt oneerbiedig maar het geeft wel aan wat het brein is: een homp vlees.

Het is gemaakt om lineair te denken en dat heeft een grens. De fysieke bibliotheek wordt opgebouwd door informatie van buitenaf. Als aan jou wordt gevraagd wat de hoofdstad is van Mexico, dan raadpleeg je jouw fysieke bibliotheek en komt er een antwoord... of niet.

Wanneer dat antwoord niet komt dan betekent dit dat deze informatie nog nooit tot jou is gekomen (in welke vorm dan ook: beeld, geluid, tekst) of dat het als niet belangrijk genoeg is bestempeld en niet opgeslagen is in het fysieke brein.

House of Xango - Fred Beljaars - Blog - Ontleideren van het Fysieke Brein - Loyaal aan je Hogere Zelf Zijn

Het zou ook zomaar kunnen dat je het antwoord op een later moment wel weet en de aantekening dus alsnog naar voren schuift uit de fysieke mind.

Het fysieke brein en het spirituele brein

Het fysieke brein werkt beschermend. Het wil jou in je comfort zone houden. Jouw ziel kan een geweldig idee hebben waarop de fysieke mind angstig reageert, omdat er informatie ontbreekt. Een leider met angst: is dat een krachtige leider? Jouw hogere Zelf kent geen angst en twijfel. Realiseer je dat jij niet jouw fysieke brein bent.

Naast het fysieke brein heb je ook een spiritueel ‘brein’. De spirituele mind is je hogere Zelf die verbonden is aan oneindige intelligentie. Je kunt het zien alsof je een wifi verbinding hebt met je hogere Zelf. De informatie wordt verticaal in stilte ontvangen en horizontaal door de fysieke mind uitgewerkt tot materie. Perfecte samenwerking vind je niet?

Laat de volgende vragen eens op je inwerken:

  • Hoeveel macht heeft jouw fysieke brein over jou?
  • Hoe ben je daar onder? Zou je het anders willen?

Het fysieke brein heeft zo lang macht over jou, totdat jij besluit die niet meer te geven. Door de fysieke mind geen aandacht te geven zal het brein in het begin tegen sputteren, maar het wordt steeds stiller en stiller. Totdat het zwijgt. Dat vraagt focus en oefening.

Wanneer je gaat voelen vanuit je energetisch hart - die in verbinding staat met je spirituele mind - verleg je de focus van denken naar voelen.

Waar je spreekt over kennis vanuit de fysieke bibliotheek kun je spreken over wijsheid vanuit de spirituele bibliotheek. Deze wijsheid komt vanuit het 'Al dat is' en is ook over te dragen op een ander: een overdracht van energie in de vorm van taal. Jij haalt eruit waar jij wat mee kunt, wat voor jou waarheid is... en dat is een innerlijk weten.

P.S. Heb je vragen over dit artikel of over één van de andere artikelen? Of heb je een andere vraag over spiritualiteit, healing of persoonlijke groei? Ik beantwoord ze graag voor je en wie weet kan ik er een artikel over schrijven. Stuur me een bericht met jouw vraag.