Wat is vrijheid

--- Kort gezegd: vrijheid ervaar je als je happy bent in het moment. Als je geen enkele struggle of worsteling hebt. Er is alleen maar joy, niks anders.

Vrijheid is een intern gevoel, waar niks anders aanwezig kan zijn dan dat wat je bent. En dat is liefde, passie, vreugde en enthousiasme. Als dat het enige is wat je nog waarneemt in jezelf, dan mag je wel zeggen dat je vrij bent.

House of Xango - Fred Beljaars - Blog - Wat is vrijheid

Je kunt het vergelijken met een vogeltje die je uit zijn kooi vrijlaat. Dan kan hij eindelijk zijn wie hij wil zijn, in plaats van dat hij opgesloten zit in een kooitje omdat mensen naar hem willen kijken. Mensen amuseren zich daarmee, maar dat vogeltje ervaart geen vrijheid. Want een vogeltje is bedoeld om vrij te fladderen naar waar hij naartoe wil. Die vrijheid is hem afgenomen, omdat de mens hem zo nodig in een kooitje moest stoppen.

Datzelfde gevoel kunnen mensen ervaren die vastzitten in hun overtuigingen, gedachtegang of emoties. Als dat er allemaal niet meer is en je wordt hier niet meer door belemmerd, blijft alleen vrijheid over. Dus vrijheid is een ervaring. Het is niet meer vastzitten in jouw mentale of emotionele kooitje en in je overtuigingen. Daarom zeggen we ook: “the truth will set you free”. Dat tackelt al die overtuigingen die jou kunnen vastzetten. En als de waarheid dat doet, raak je vanzelf bevrijd en leef je dus in vrijheid.

Natuurlijke staat van zijn

Vrijheid is onze natuurlijke staat van zijn. We zijn een spirit en die hoort vrij te zijn. Net zoals dat een vogel ook vrij hoort te zijn. In de kooi kan hij niet eens zijn vleugels spreiden, terwijl het een vogel is. De mens is een spirit, die van nature vrij is, maar nu opgesloten zit in een lichaam, een kooi. We kunnen onszelf natuurlijk niet uit het lichaam bevrijden, maar we kunnen het wel zo aangenaam mogelijk maken in de kooi waar we allemaal inzitten. Daarom willen we in ieder geval vrij zijn van belemmerende gedachtes, belemmerende gevoelens, belemmerende emoties, belemmerende overtuigingen, enzovoorts. Gewoon omdat dat onze natuurlijke staat van zijn is.

Vrijheid is een keuze

Vrijheid is een keuze. En misschien is het zelfs een opsomming van keuzes; dat ligt eraan hoe vast je zit. Er is actie nodig om het gevoel van vrijheid te mogen ervaren. En misschien heb je hier hulp bij nodig, want je kunt immers zelf niet zien waar je allemaal vast zit. Iemand die zichzelf met zijn beste denken in een kooi heeft geplaatst, kan zichzelf niet met datzelfde beste denken vrij krijgen. Want als je zelf de oplossing had, had je jezelf ook niet vastgezet. Een vogeltje kan ook niet zichzelf bevrijden uit de kooi. Het is wel de moeite waard om die hulp in te schakelen.

Ga op zoek naar iemand die een vrije geest heeft en die weet wat de oorzaken zijn waardoor iemand zichzelf vastzet. Iemand die jou de perspectieven kan geven die jou naar meer vrijheid brengen.

Vrijheid is er altijd al geweest. Je moet het jezelf weer herinneren dat je al vrij bent. Die herinnering krijg je als je jezelf weer in contact brengt met spiritisme en het materialisme laat voor wat het is. Dat brengt je naar meer vrijheid.

“Vrijheid is een keuze en jouw keuzes brengen je steeds dichter bij die vrijheid.”

Kies jij voor vrijheid en kun je hier hulp bij gebruiken? Je bent van harte welkom en vrij om een vrijblijvend gesprek aan te vragen.