Words of Wisdom

We weten dat we allemaal spirit zijn in de kern. We spreken over ziel, spirit, frequenties, chakra’s, verschillende dimensies enzovoorts. De mensheid heeft de drang om erachter te komen wat het allemaal is, wie we zijn en wie we niet zijn. De mens is zo bezig... maar hoeft eigenlijk alleen maar te ervaren.

Spirit

In de spirituele wereld is er geen materiële vorm. Spirits vinden het geweldig om naar de aarde te komen. Een soort van vakantie. Spirit krijgt een vorm, een instrument waar hij allemaal dingen mee kan doen. Een brein, dat net als een kruiswoordpuzzel is en waar je heel lang mee bezig kunt zijn. En moeder aarde zelf, een prachtige creatie van Pa, mag spirit bewandelen en rondreizen als hij dat wil. Dat is hoe die spirit in de spirituele wachtkamer zit, heel enthousiast, om uiteindelijk naar dat bolletje te mogen gaan.

Wanneer spirit wordt geboren in een menselijk lichaam, is hij vergeten wie hij werkelijk is. Alsof hij nog nooit spirit is geweest, nog nooit in die wachtkamer heeft zitten wachten. Alsof hij altijd al mens geweest is en niets anders. Dat is ook de bedoeling. Eén kant moet geheel blanco worden om de andere kant geheel te ervaren.

Volledig mens zijn: hoe mooi is dat?

De mens

De mens wordt echter nieuwsgierig, krijgt allemaal verlangens en heeft een ego. De mens heeft niet geleerd om hiermee om te gaan. Die ervaring is er nog nooit geweest in dit bestaan. En dat is juist een menselijke ontwikkeling. Een balans vinden in die vorm. Want een mens in balans heeft een andere menselijke ervaring, dan een mens die zijn vorm nog niet helemaal onder controle heeft.

Ik noem mijn vorm een taxi, een voertuig. Ik zit wel op de achterbank als zijnde passagier en achter het stuur zit mijn brein, mijn geest. En die geef ik opdrachten, want ik bepaal hoe ik mijn reis graag wil zien.

Maar als je daar zit en je snapt nog niet alle functies van die taxi, dan ben je aan het praktiseren in dat voertuig. Je begrijpt bijvoorbeeld nog niet hoe je het raampje kunt openzetten wanneer het warm wordt en hoe die taxichauffeur het voertuig in beweging brengt en weer laat stoppen. Die onwetendheid kan onrust veroorzaken omdat je het wél zou willen weten.​

Ongewenste gasten

Je kunt ook door een gebrek aan kennis -onbewust- medepassagiers uitnodigen in jouw taxi. Wanneer je gewend bent om te mediteren of te bidden op een bepaalde wijze en niet weet dat je daarmee uitnodigingen verstuurt dan kunnen demonen je reis verknallen. Pa leeft in iedereen. Vraagt Pa of spreekt Pa? Juist: hij spreekt. Wanneer je een vraag stelt, doe dit dan gericht. Anders kunnen andere entiteiten reageren.

Demonen willen maar al te graag in deze wereld binnenkomen, omdat ze jaloers zijn op de mens. De mens zien zij als de lievelingen van Pa. Een traditioneel healer kan ongenode gasten terugsturen naar de onzichtbare wereld, zodat jij, de ziel, jouw reis kan voortzetten zoals jij dat wilt... vanuit liefde.

Verdiep je in het menselijke

Verdiep je in het menselijke in plaats van in het spirituele. De mens heeft een innerlijke drang, voelt zich separaat en is daardoor op zoek naar verbinding. Naar iets zijn, heel worden. De mens is het al, alleen het fysieke brein snapt dat niet. Het menselijk brein is gebaseerd op menselijke functies en verlangens. Geen enkel mens kan spiritueel ontwikkelen met zijn brein. Dat bestaat niet.

Spirit verlangt niets, is alles al. De separatie die je ervaart als mens heeft ook een functie: kijk naar jezelf, ontwikkel jezelf. Jij kunt niet ervaren voor een ander. Laat los dat andere mensen andere dingen ervaren dan jij. Natuurlijk kun je mensen inspireren met jouw ontwikkeling. Wat zij ermee doen is aan hen.

Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw persoonlijke groei

We leven in de natuur, waarbij alles op een natuurlijke manier gaat. Ik gebruik hier graag het volgende voorbeeld. Iemand gaat een week lang voor een boom zitten en wanneer ik aan diegene vraag: ‘Wat doe je hier nu al een week?’, dan antwoordt de persoon met: ‘Ik laat die boom groeien. Ik ben hem aan het inspireren, zodat hij nog groter wordt’. Dat werkt niet. Met mensen ook niet: ze moeten het zelf doen.

Het ego zorgt voor onrust

Het worstelen met ego is een typisch menselijke ervaring. Soms ook wel lachwekkend. Mensen willen overal een betekenis aan plakken of een cijfer. Zo kan een mens zeggen dat hij al in de twaalfde dimensie zit! En daar reageren andere mensen weer op met: ‘Zo, de twaalfde dimensie al!’ En zo krijg je groepjes met ‘twaalfde dimensie mensen’. Als je dit aan spirit zou vragen, dan zou hij lachen. Die heeft geen ego en geeft nergens een betekenis aan. Spirit is heel kalm en neutraal.

De mens is een stuk onrustiger. Een mooie reis - een mooie les - voor de mens, is om rustiger te worden. Jezelf rustiger te maken. Dan kun je de menselijke ervaring beter opdoen en de wereld beter ervaren.

Laten we zeggen dat dit de derde dimensie is. Die naam heeft het gekregen omdat alles driedimensionaal is. Prima, laten we het zo noemen. Je bent hier om de derde dimensie te ervaren. Waarom zou je in een andere dimensie willen zijn? Je bent toch niet hier gekomen om je te verbinden met een dimensie waar je niet bent? Ze zijn er wel, maar dat is nu niet belangrijk.

Er zijn spirits gekozen door Pa om mensen te helpen met beide voeten op de aarde te blijven en ze de waarheid te vertellen. Ze uit de illusie te helpen. Want Pa ervaart zichzelf ook via deze mensen. Pa is niet geïnteresseerd in die verschillende dimensies: hij is het allemaal. Hij wil de menselijke ervaring en de aarde ervaren. Mensen zoals ik zijn er om de waarheid te vertellen, want Pa heeft daardoor een mooiere ervaring.

Voor de spirit is het een ‘treat’ om te ervaren via de geest van Pa. Maar dan moet je heel stil zijn. Minder doen, meer zijn. Stop met het manipuleren van anderen hoe bijzonder je wel niet bent. Je maakt jezelf belachelijk in de ogen van Pa, zonder dat je het zelf door hebt.

Je hoeft niet drie maanden op een hoge berg te leven om spiritueler te worden of een andere garderobe aan te schaffen en je lichaam te versieren. Je was het al. Kom op!

Wat kun je doen om een beter mens te worden?

Je maakt op mij een indruk wanneer je laat zien wat voor een mooi mens je bent. Dat komt van binnen naar buiten. Met dat wat je geworden bent, wat je van jezelf gemaakt hebt - want je maakt jezelf - help je anderen. Fantastisch. Dan begrijp je het. De meeste mensen helpen alleen zichzelf op een voetstuk.

Pa heeft mij gestuurd met een andere frequentie, waardoor ik healing kan geven, inzichten heb en bepaalde gifts. Niet om specialer te zijn. Voor mij is dit de normale staat van zijn, dit is wat ik ben.​

Er zijn een x-aantal spirits die al genoeg menselijke ervaring hebben opgedaan. En die worden als spirit naar de aarde toegestuurd in vorm. Wat in de vorm zit is anders en de missie is door Pa anders geprogrammeerd.

Ik ben me dat op een gegeven moment gaan herinneren en die herinnering wordt iedere dag sterker. Ik ben hier niet voor mezelf.

In mijn geval is de kant spirit nog nooit blanco geweest, die kant leeft sterk bij mij. De mens voelt mij, omdat ik een andere energie heb. En ik voel de mens juist weer. Een medaille heeft twee kanten: de mens ziet de ene kant en spirit de andere kant. Ik ervaar beide kanten. Mensen zijn vaak geïnteresseerd in de spirit kant van de medaille en daar vertel ik graag over, want dan spreek ik over thuis.

Tegelijkertijd vind ik het fascinerend om over de andere kant van de medaille te horen. De ervaring 'mens zijn' heb ik natuurlijk ook, alleen is die kant minder sterk aanwezig. Ik shift op een natuurlijke manier tussen de twee kanten van de medaille, afhankelijk van de context.

Ik word klaargestoomd voor het échte werk en dat gaat veel verder dan healing. Het gaat om blessing. Een priester in de kerk staat er voor de mensen. Ik ben een soort van priester voor de ziel in de mens. Om ze te blessen voor het goede werk wat ze doen als mooi mens zijnde en het ontwikkelen hierin. Ook voor Pa. En die blessing, daar heb je profijt van als je weer terug naar huis gaat.

Ik help mensen graag om een zo mooi mogelijk mens te zijn en een zo mooi mogelijke, menselijke ervaring op te doen. En te kunnen dealen met al die menselijke onderdelen zoals ego en het fysieke brein. Loskomen gaat niet, want dat is onderdeel van de menselijke ervaring. Maar je kunt er wel een balans in vinden, een zekere rust, hoe met deze onderdelen om te gaan.

Wanneer de mens een shockerende ervaring heeft, ervaart de ziel dat ook. Dat is dan iets wat geheeld moet worden. De ziel weer tot rust brengen.

Rust is key. Geen competitie: het is niet de 24 uur van Le Mans, waarin iets te bewijzen valt.

Je bouwt jezelf

Alles is in de creatieve geest van Pa gemaakt. Dat betekent dat jij een creator bent. Wat creëer je dan? Juist: een mens. Je bouwt jezelf.

Gebruik de menselijke ervaring om als spirit wijzer te worden. Wanneer je als mens zo stil kan zijn dat de intelligentie van Pa door je heen mag stromen, dan doe je het toch goed? Luister en voel. Mensen zijn soms net kleine kinderen: ze willen bijzonder zijn, de meest krachtige. Wees stil. In je fysieke-, emotionele-, mentale- en spirituele lichaam. Ga dat eens oefenen.

Het gaat niet om iets worden, het gaat om niets worden. Niets. Niets kun je vergelijken met een nul. Geen begin en geen eind: oneindig. Net als Pa. Oneindige intelligentie, oneindige liefde. Het is oneindig creëren, het is oneindig zijn. Wanneer mensen dat eens zouden zien en daar mee bezig zouden zijn.​

Spirit heeft niets te bewijzen

Spirit is zichzelf in zichzelf, niet buiten zichzelf. Spirit heeft niets te bewijzen. Mensen gedragen zich heel vreemd...

Stel je eens voor: er staan twee auto’s voor het stoplicht, een Porsche en een Volkswagen Golf. Diegene in de Volkswagen Golf heeft de innerlijke drang om te racen met die Porsche en te laten zien hoe snel hij is. Het stoplicht springt op groen en die Golf sprint ervan door en jij trekt heel langzaam op met je Porsche, want jij weet: je hebt niets te bewijzen. Jij weet dat jouw Porsche veel vermogen heeft, maar hoeft dat niet te demonstreren. Die Golf wil het demonstreren, omdat hij weet dat hij geen vermogen heeft.

En dat is met mensen ook: die moeten het demonstreren, omdat ze geen spirituele kracht hebben. Ze hebben het niet. Ze hebben alleen maar informatie van andere mensen. Vanuit de mensencirkel wordt getracht te groeien en te ontwikkelen.

Naast mij zijn er nog meer spirituele mentoren. Die hoor je niet, ze pochen er niet mee. Je ziet het niet aan ze. Je voelt ze.

Wil je écht de waarheid weten en hiermee bezig zijn?

Spreek dan met iemand waarbij je voelt dat het geen menselijke energie is. Mijn belofte aan de mens is dat ik altijd de waarheid zal spreken, of ze het nu leuk vinden of niet. Iedereen is welkom, maar ik nodig je niet uit. Je moet zelf komen. Jij komt wanneer jij gelooft.

Veel spirits kunnen niet omgaan met hun voertuig. Dat moet je leren. Je moet je oefenrondes maken. Een groot deel van je leven ben je amateur en dan ineens ben je professional. Een professioneel mens.

Het leven is heel kort. Tijd is kostbaar. Stop met je tijd verdoen aan naar anderen kijken, oordelen en iets te willen zijn. Bespaar die tijd, steek die tijd in jezelf en wordt een professional in mens zijn!

Na het verlaten van deze realiteit zul je jezelf dankbaar zijn en ga je met een blessed soul, met veel wijsheid en inzichten en een zak vol met goed gevoel naar de andere kant. Dan heb je het goed gedaan. Het heeft totaal niets te maken met welke materie of status je hebt verworven.

De reden van deze reis is een menselijke ervaring opdoen en een zo goed mogelijk mens worden. Wanneer je op je sterfbed ligt en trots bent op jezelf - voldaan en zonder spijt - op wat je bent geworden, dan krijg je van mij een medaille aan de andere kant.

Fred Beljaars

House of Xango - Fred Beljaars - Words of Wisdom - Ifa Traditie Cultuur Orisa